Składniki: 4 filety z dorsza czerwona papryka 2-3 pomidory przyprawa do ryb 1 cebula 1 naturalny jogurt olej Sposób przyrządzenia: Filety z dorsza umyć, osączyć na papierowym ręczniku i posypać przyprawą do ryb wg/ uznania, zalać jogurtem na około 2 godziny. Po tym czasie obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Przygotować formę do zapiekania,…
Tag: z ryb
Listy
Filet z okonia grillowany z brokułami
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Makrela w słodko ostrej marynacie, grillowana
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Makrela z grilla z cukinią i pomidorem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 makrele sok z 1 cytryny sól, pieprz oliwa 1 cukinia 4 pomidory 2 rozgniecione ząbki czosnku 1 łyżeczka posiekanego koperku 3 łyżki oliwy Sposób przyrządzenia: Rybę bardzo dokładnie umyć, osuszyć. Koperek, 2 łyżki oliwy, sok z cytryny, sól i pieprz zmiksować. Mieszanką dokładnie posmarować rybę nie zapominając o jamie brzusznej, odstawić na 60…
Listy
Płocie lub karasie z grilla podawana z salsą
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg średniej wielkości płoci lub karasi sól, pieprz oliwa natka pietruszki Salsa: 1,5 szklanki drobno pokrojonego ananasa 2 łyżki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli 2 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny szczypta otartej z cytryny skórki 1 łyżeczka drobno pokrojonej ostrej papryki 1 łyżeczka tartego imbiru 1 łyżeczka posiekanej mięty Sposób przyrządzenia:…