Składniki: 50 dkg małych ziemniaków 1 marchewka 1 mały karp ½ szklanki sosu sojowego 5 łyżek cukru Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić i pokroić w małe dzwonka. Ziemniaki obrać, oczyścić marchewkę. Zagotować ¾ litra wody. Do garnka z wrzącą wodą wrzucić ziemniaki marchewkę, oraz dzwonka karpia, gotować na małym ogniu około 10 minut. Wsypać cukier i…
Tag: z ryb
Listy
Panga pieczona w folii aluminiowej z estragonem Iwony
by Iwona podgórna • • 0 Comments
Listy
Karp w pomarańczach Iwony
by Iwona podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 sprawiony karp/ około 1 kg/ 20 dkg pieczarek 3 pomarańcze 4 dkg masła 2 szklanki białego wytrawnego wina sól, pieprz do smaku bułka tarta garść świeżych listków mięty Sposób przyrządzenia: Pomarańcze sparzyć, pokroić w plastry razem ze skórką. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Sprawioną rybę ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu…
Listy
Dorada w soli Iwony
by Iwona podgórna • • 0 Comments
Listy
Dorsz z pieczarkami w warzywach Iwony
by Iwona podgórna • • 0 Comments
Składniki: 4 kostki filetów z dorsza 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 duża cebula 8 pieczarek sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jarzyny umyć, obrać, poszatkować na grubej tarce, cebulę i pieczarki pokroić w kostkę. W rękawie do pieczenia ułożyć warstwami, na przemian, jarzyny wymieszane z pieczarkami i cebulą, rybę i tak do skończenia…