Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z ryb przepis

Filety śledziowe z oscypkiem

Składniki: ½ kg filetów śledziowych w oleju 5 ząbków czosnku szklanka zielonego groszku konserwowego 1 czerwona papryka pęczek szczypiorku 1 duży oscypek 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku 3-4 łyżki oliwy 4-5 łyżek ostrej musztardy Sposób przyrządzenia: Filety śledziowe osączyć z nadmiaru oleju. Pokroić na porcyjki. Oscypek pokroić w plasterki. Groszek osączyć. Paprykę  umyć…

Roladki z filetów śledziowych

Składniki: 4 filety śledziowe 20 dkg wędzonego łososia w plasterkach 2 cytryny 100 ml białego wytrawnego wina 2 łyżki masła ½ szklanki szpinaku 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Szpinak opłukać i na sicie przelać wrzątkiem, a potem zimną wodą. Na folii aluminiowej ułożyć płaty wędzonego łososia tak, aby zachodziły…

Świąteczny śledź

Składniki: 1 kg filetów śledziowych 5 małych cebulek 3 czerwone jabłka ½ kg zielonej fasolki szparagowej/mrożonka/ 8 łyżek oleju 5 łyżek octu winnego łyżeczka przyprawy typu wegetta sól, biały mielony pieprz cukier do smaku gałka muszkatołowa Sposób przyrządzenia: Z octu ,przyprawy, soli, pieprzu i cukru przygotować sos. Mieszając dodawać olej. Do szklanej misy wlać przygotowany…

Panga w galarecie

Składniki: 4 płaty pangi 1 torebka żelatyny 1 marchewka kawałek selera 100 ml białego wina 100 ml octu winnego cytryna ½ czerwonej papryki łyżka posiekanego szczypiorku 2 liście laurowe sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Do garnka wlewamy około 300 ml wody, dodajemy ocet , wino, listki laurowe, oczyszczoną  marchewkę i seler. Do smaku dodajemy…