Składniki: 12 dużych pieczarek 1 łyżka oliwy ¼ szklanki drobno posiekanej dymki ½ szklanki tartego parmezanu ¼ szklanki pokruszonego miąższu świeżej bułki ¼ szklanki posiekanych orzechów nerkowca 2 łyżki koziego sera 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, wyciąć trzony, obsmażyć przez 5 minut na średnio gorącej oliwie, wyjąć na ręcznik…
Tag: z pieczarkami
Grzyby
Gołąbki z grzybami
by Teresa • • 0 Comments
Grzyby
Grzyby w winnym sosie
by daga • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg twardych grzybów leśnych lub pieczarek 1 cebula ½ szklanki białego wina 1 cytryna 1 łyżka masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, pokroić wraz z trzonami w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu podgrzać masło, dodać cebulę, smażyć przez kilka minut nie rumieniąc,…
Krewetki
Krewetki z pieczarkami
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 20 odwłoków dużych krewetek 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła ½ szklanki pokrojonej drobno cebulki dymki 10 kapeluszy świeżych pieczarek pokrojonych wg uznania 3 łyżki białego wytrawnego wina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu o grubym dnie mocno podgrzać oliwę i masło, dodać krewetki, smażyć mieszając 3 minuty. Dodać zieloną cebulkę, pieczarki, przyprawić. Podgrzewać…
Pieczarki
Pieczarki z sardynkowym farszem
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 15 dużych pieczarek kilka łyżek białego wytrawnego wina 2 łyżki oliwy Farsz: 3 sardynki w sosie własnym zielona pietruszka 1 mała cebula 1 jajko ugotowane na twardo 2 jajka bułka tarta (alternatywnie) sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Sardynki obsączyć z zalewy. Pieczarki oczyścić. Odciąć trzonki od kapeluszy, trzonki drobno posiekać posiekać. Posiekane sardynki, pokrojoną w…

