Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z pieczarkami

Składniki:

    • 20 odwłoków dużych krewetek
    • 1 łyżka oliwy
    • 1 łyżka masła
    • ½ szklanki pokrojonej drobno cebulki dymki
    • 10 kapeluszy świeżych pieczarek pokrojonych wg uznania
    • 3 łyżki białego wytrawnego wina
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu o grubym dnie mocno podgrzać oliwę i masło, dodać krewetki, smażyć mieszając 3 minuty. Dodać zieloną cebulkę, pieczarki, przyprawić. Podgrzewać do momentu aż krewetki zaczną zmieniać kolor. Dodać wini i dusić jeszcze 3 minuty. Podawać z ryżem, frytkami lub białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *