Składniki: 20 kapeluszy pieczarek 1/5 szklanki kaszy jęczmiennej 60 dkg mielonego mięsa drobiowego 2 jajka 2 cebule 1 papryka czerwona 20 dkg żółtego sera gouda 1 koncentrat pomidorowy natka pietruszki oliwa, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Do osolonego wrzątku dodajemy kaszę, zmniejszamy ogień i na małym ogniu gotujemy jeszcze około 30 minut. Odstawiamy do…
Tag: z pieczarkami
Pieczarki
Potrawka z pieczarek i parówek
by Marta Czubek • • 0 Comments
Składniki: 40 dag pieczarek 12 parówek cebula ½ strąka papryki 4 łyżki sosu do spaghetti 2 łyżki przecieru kostka rosołowa vegeta olej sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Pieczarki oraz cebulę pokroić po czym przesmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie parówki pokroić w plasterki a paprykę w kostkę i gotować razem około 15 minut…
Sosy pieczarkowe
Sos pieczarkowy Alicji
by Alicja Mikołajek • • 0 Comments
Grzyby
Grzyby zapiekane z brokułem
by Maria Słaby • • 0 Comments
Składniki:
- 80 dkg pieczarek lub grzybów leśnych
- 40 dkg różyczek brokułu
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 1/3 szklanki śmietany
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki nasion słonecznika
- sól, pieprz
- posiekany koperek
- żółty ser
Grzyby
Grzyby w sosie serowym
by Marta Cisło • • 0 Comments

Składniki: 50 dkg pieczarek lub grzybów leśnych 2 łyżki oleju 1 cebula 15 dkg sera topionego (Złoty Ementaler) 2/3 szklanki gęstego jogurtu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać oczyszczone, pokrojone w plastry kapelusze grzybów, smażyć 5 minut. Dodać pokrojony na kawałki ser, wlać…

