Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z pieczarkami

Pieczarki faszerowane Renaty

Składniki: 700 g pieczarek 7 łyżek masła 1 cebula sól pieprz 3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sposób wykonania: Z pieczarek odciąć nóżki, które zemleć w maszynce a potem przesmażyć na 4 łyżkach rozgrzanego masła. W trakcie duszenia wrzucić posiekaną cebulę i trzymać na ogniu, aż cały puszczony sok wyparuje. Doprawić do smaku solą…

Fasolka szparagowa z pieczarkami Haliny

Składniki: 25 dkg fasolki szparagowej kilka pieczarek 1 łyżeczka sosu sojowego 3 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić i wraz z trzonami pokroić w plastry. Fasolkę obrać, strączki przekroić na połowę. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, osolić, dodać fasolkę, gotować aż zmięknie, kilka minut przed końcem gotowania dodać pieczarki, odcedzić.…

Cepeliny z pieczarkami Iwony

Składniki: 1 kg ziemniaków 4 duże ugotowane ziemniaki ½ kg pieczarek 2 duże cebule olej sól, pieprz do smaku 4 łyżki śmietany .    2 szklanki mąki pszennej .    2 łyżki mąki ziemniaczanej .     2 jajka     Sposób przyrządzenia: Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Gotowane ziemniaki zmiksować.  Składniki ciasta połączyć ze…

Jajka nadziewane pieczarkowym farszem

Składniki: 4 ugotowane na twardo jajka 8 pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju 2 łyżki majonezu tarty żółty ser sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połowy, wyjąć żółtka. Małą łyżeczką ostrożnie powiększyć otwór pozostały po wyjętym żółtku. Pieczarki oczyścić drobniutko pokroić, podobnie pokroić obraną cebule. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć…