Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z pieczarkami

Zupa ziemniaczana z pieczarkami Pauliny

Składniki: 25 dkg pieczarek 30 dkg ziemniaków 1 cebula 1 łyżka masła 1 litr wody lub bulionu mięsnego kwaśna śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, przyciąć trzony, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut, dodać pieczarki, dsić mieszając aż odparuje wytworzony sos. W rondlu…

Makaron muszelki w sosie pieczarkowo śmietanowym

Składniki: 40 dkg makaronu muszelki 30 dkg pieczarek 3 łyżki masła ½ szklanki śmietany kremówki 4 łyżki tartego żółtego sera sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, przyciąć trzony, pokroić na ćwiartki. Na dużej patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki, smażyć aż odparuje wytwarzający się sos, przyprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę, podgrzewać kilka minut mieszając.…

Potrawka z pieczarek

Składniki: ½ kg pieczarek 4 łyżki masła 5 jajek 1 duża cebula 1 łyżka margaryny 3-4 łyżki bułki tartej 4 łyżki śmietany ½ szklanki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Na margarynie podsmażyć drobno pokrojoną cebulę i umyte, pokrojone pieczarki, smażyć chwilę, osolić do smaku, dodać 3 łyżki wody i dusić. Żółtka…

Pieczarki nadziewane mielonym mięsem drobiowym

Składniki: 10 dużych pieczarek 30 dkg mielonego mięsa drobiowego pęczek zielonej natki pietruszki szczypta tymianku szczypta majeranku ½ szklanki bulionu drobiowego 3 jajka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczarki umyć, osączyć  na papierowym ręczniku, odciąć ogonki. Mięso mielone wymieszać z majerankiem, tymiankiem i posiekaną natką pietruszki. Dodać jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem,…