Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z pieczarkami

Pieczarki w sosie winegret

Składniki: 25 dkg pieczarek Sos: 2 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Świeże, zdrowe grzyby oczyścić, przyciąć trzony. Tak przygotowane grzyby zalać wrzącą wodą, gotować 15 minut, odcedzić, pozostawić na sicie, aby dokładnie się obsączyły, pokroić w plastry. Składniki sosu wymieszać, zalać nim w salaterce…

Zupa ziemniaczana zabielana

Składniki: 25 dkg pieczarek 30 dkg ziemniaków 1 cebula 1 łyżka masła 1 litr wody lub bulionu mięsnego kwaśna śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, przyciąć trzony, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut, dodać pieczarki, dsić mieszając aż odparuje wytworzony sos. W rondlu…

Świąteczna pieczeń zapiekana z pieczarkami

Składniki: 2 kg surowego boczku 1 kg pieczarek 30 dkg żółtego sera Gouda 4 cebule 6 ząbków czosnku 8  ugotowanych na twardo jajek 2 szklanki mleka sól, pieprz do smaku przyprawa typu Vegeta olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Boczek umyć, osączyć na papierowym ręczniku, zmielić w maszynce razem z obranym czosnkiem. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić,…

Sos z mielonego mięsa i pieczarek do makaronu

Składniki: 1 szklanka sosu pomidorowego 20 dkg pieczarek 1 kg mielonego mięsa 1 łyżka oliwy 3 łyżki brązowego cukru 3 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli ½ łyżeczki posiekanego czosnku suszone oregano, bazylia 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć aż stanie się szklista, dodać…