Składniki: 1/2 kg kurek 40 dag pieczarek 2 łyżki oleju łyżka masła 3 ząbki czosnku sól pieprz pęczek natki pietruszki Przygotowanie: Grzyby oczyścić, umyć, pociąć na kawałki. Smażyć na patelni na oleju, oddzielnie kurki i oddzielnie pieczarki. Gdy odparuje się woda, połączyć grzyby, dodać masło, czosnek, sól, pieprz, dusić około 5 minut. Na końcu dodać…
Tag: z pieczarkami
Listy
Pieczarki z jajkami
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg. pieczarek 5 jajek cebula 3 łyżki bułki tartej 5 łyżek oleju sól Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy, trzonki kroimy w małą kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Smażymy z trzonkami pieczarek na oleju. Doprawiamy i wbijamy 4 jajka. Mieszamy i smażymy. Kapelusze pieczarek nadziewamy jajecznym farszem. Obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy z…
Listy
Pieczarki z patelni
by Marcel Kwiatkowski • • 0 Comments
Składniki: 500 g pieczarek 4 łyżki sklarowanego masła sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem. Smażyć do momentu, aż się zarumienią. Doprawić do smaku solą ora pieprzem.
Listy
Jajecznica „Pieczarki i skwarki”
by m258 • • 0 Comments
Listy
Sałatka z pieczarek i ziemniaków
by Gabrysia Radosz • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg pieczarek 4 średnie ziemniaki sól, pieprz Dresing: 3 łyżki oliwy 2 łyżki cytryny 1 łyżka posiekanego koperku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Świeże, zdrowe grzyby oczyścić, przyciąć trzony. Tak przygotowane grzyby zalać wrzącą wodą, gotować 15 minut, odcedzić, pozostawić na sicie, aby dokładnie się obsączyły, pokroić w plastry. Ziemniaki dokładnie wyszorować, ugotować w…

