Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron muszelki w sosie pieczarkowo śmietanowym

Składniki:

  • 40 dkg makaronu muszelki
  • 30 dkg pieczarek
  • 3 łyżki masła
  • ½ szklanki śmietany kremówki
  • 4 łyżki tartego żółtego sera
  • sól, biały pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Pieczarki oczyścić, przyciąć trzony, pokroić na ćwiartki. Na dużej patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki, smażyć aż odparuje wytwarzający się sos, przyprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę, podgrzewać kilka minut mieszając. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić.  Gorący makaron wymieszać z przygotowanym sosem i podawać posypany serem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *