Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron świderki z krewetkami i pomidorami

Składniki:

  • 25 dkg makaronu świderki
  • 25 dkg odwłoków krewetek koktajlowych
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki lub listków bazylii
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki tartego żółtego sera
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, smażyć mieszając aż się zeszklą. Pomidory obrać ze skóry, pokroić, dodać na patelnię, dusić powoli aż odparuje powstały sos, dodać krewetki, przyprawy i bazylię, dusić 3 minuty. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić.  Gorący makaron wymieszać z przygotowanym sosem i podawać posypany serem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *