Składniki:
- 250 g. makaronu lasagne
- 40 dag. mielonego mięsa drobiowego
- sól
- 1 cebula
- po pół strąka papryki żółtej, zielonej i czerwonej
- oliwa z oliwek
- oregano
- pieprz
- 2 łyżki startego parmezanu
Składniki: 50 dkg grzybów ½ zielonej papryki. 3 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru 1 oczyszczona z nasion suszona papryczka chili 1 łyżeczka posiekanej natki kolendry szczypta cynamonu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oliwy sól Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, mniejsze pozostawić w całości, większe pokroić, zalać wrzątkiem, gotować 3 minuty, odcedzić. W miseczce polać…
Składniki: 30 dkg makaronu penne 1 czerwona i 2 obrane z błon i nasion, pokrojone w paski papryki 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu balsamicznego Sposób przyrządzenia: Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać paprykę i powoli dusić na małym ogniu 15 minut, dodać ocet balsamiczny i dusić dalsze 5 minut. W międzyczasie makaron ugotować wg…