Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z czerwonej papryki

 

Składniki:

  • 3 duże czerwone papryki
  • 1 cebula
  • 6 łyżek soku cytrynowego
  • 2 łyżki oliwy
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz i chili mielone

Sposób przyrządzenia:
Paprykę oczyścić, przekroić wzdłuż na połowę, usunąć nasiona. Piekarnik dobrze nagrzać, papryki ułożyć na blaszce, opiekać przez 10 minut. Gorące zawinąć w folię, a gdy się schłodzą obrać ze skóry. Pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę podobną do kostek papryki, wymieszać z solą, odstawić na 10 minut. Połowę papryki, cebuli wymieszać z sokiem cytrynowym, oliwą i zmiksować. Dodać resztę papryki i cebuli, przyprawić szczyptą pieprzu i chili, dokładnie wymieszać. Znakomity dodatek do mięs, wędlin… Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *