Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z krewetkami i cebulą

Składniki:

  • 3 duże, świeże jajka
  • 15 dkg odwłoków krewetek
  • 1 nieduża czerwona cebula pokrojona w pół plastry
  • 1 zielona, drobno posiekana cebulka
  • 1 łyżeczka oliwy
  • sól, biały pieprz
  • po kilka kropli sosu ostrygowego i rybnego – alternatywnie


Sposób przyrządzenia:

Jajka wybić do miseczki, dodać krewetki i zieloną cebulkę, dokładnie wymieszać. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć do momenty aż zacznie się lekko rumienić. Dodać jajka z krewetkami, smażyć powoli mieszając 3 – 4 minut aż krewetki przestaną być szkliste, przyprawić. Podawać z pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *