Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lazania z papryką

Składniki:

  • 250 g. makaronu lasagne
  • 40 dag. mielonego mięsa drobiowego
  • sól
  • 1 cebula
  • po pół strąka papryki żółtej, zielonej i czerwonej
  • oliwa z oliwek
  • oregano
  • pieprz
  • 2 łyżki startego parmezanu

Sposób przyrządzenia:
Makaron przygotować w/g przepisu na opakowaniu. Mięso obsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i paprykę. Poddusić i przyprawić pieprzem, oregano i solą. Żaroodporne naczynie natłuścić oliwą i układać w nim na przemian płat ciasta i warstwę farszu. Posypać parmezanem i zapiekać 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *