Ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej
- ¾ szklanki gorącej wody
- ¼ szklanki zimnej wody
- sól do smaku
Nadzienie:
- 40 dkg posiekanego, obsmażonego szpinaku
- ¼ szklanki prażonych, posiekanych orzechów nerkowca
- 1 jajko
- sól, pieprz
Read more →
Ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej
- ¾ szklanki gorącej wody
- ¼ szklanki zimnej wody
- sól do smaku
Nadzienie:
- 1 kg dojrzałych, miękkich jabłek
- ¾ szklanki cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
Read more →
Ciasto:
- ¾ szklanki gorącej wody
- ¼ szklanki zimnej wody
- sól do smaku
Nadzienie:
- 40 dkg serc wieprzowych
- 40 dkg płucek wieprzowych
- 5 dkg namoczonych wcześniej suszonych grzybów
- 1 pokrojona cebula
- 1 jajko
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju
Read more →
Ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej
- ¾ szklanki gorącej wody
- ¼ szklanki zimnej wody
- sól do smaku
Nadzienie:
- ½ kg truskawek, morwy, wiśni lub innych do wyboru
- 1 szklanka cukru
Read more →
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka gazowanej wody mineralnej
- 4 żółtka
- 4 ubite na sztywną pianę białka
- szczypta soli
Farsz:
- konserwowane owoce
- zagęszczona przez gotowanie zalewa z owoców
Read more →