
Składniki:
- 55 g czerstwego chleba
- 250g migdałów
- 4 ząbki czosnku
- 150 ml oliwy z oliwek
- 2 łyżki białego octu winnego
- listki kolendry
- chipsy

Składniki: 250 g dzikiego ryżu 1 szkl migdałów 1 łyżka oliwy z oliwek 250 g grzybów shiitake sól pieprz ¼ szl żółtych rodzynek 2 szalotki sok z 1 cytryny 1 łyżeczka sproszkowanego kminku Sposób wykonania: Ryż gotować w osolonej wodzie około 35 minut. W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć migdały. Natomiast na drugiej lecz…
Składniki: 25 dag mielonych migdałów 25 dag cukru pudru 1 łyżka mielonego cynamonu 2 łyżki soku z cytryny 3 białka Sposób wykonania; Białka ubijać na sztywną pianę w trakcie dodając cukier. Gdy piana stanie się puszysta dodać jeszcze cynamon, mielone migdały oraz sok z cytryny. Delikatnie połączyć. Następnie blasze wyłożyć papierem do pieczenia po czym…
Składniki: 4 niewielkie pstrągi 3 bulwy fenkułu 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki garść płatków migdałów ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Pstrągi natrzeć solą oraz pieprzem. Następnie fenkuł pokroić w plasterki i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać rybę oraz płatki migdałowe. Całość smażyć z obu stron…