Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip migdałowo-czosnkowy

 

Składniki:

 

  • 55 g czerstwego chleba
  • 250g migdałów
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • listki kolendry
  • chipsy

Sposób wykonania:
Z chleba odciąć skórkę a miąższ porwać na mniejsze kawałki, które zalać wodą i odstawić na 15 minut.
W między czasie migdały sparzyć wrzątkiem i obrać je ze skórki po czym dodać do nich czosnek i całość dokładnie zmiksować.
Wówczas dodać odciśnięty z  wody chleb i ponownie zmiksować.
Następnie stopniowo dodawać oliwę oraz ocet, wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Schłodzić  lodówce a przed podaniem udekorować kolendrą i podawać z chipsami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *