Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z migdałami

Migdałowe szaleństwo

Składniki: 150 g migdałów 1 główka czosnku 250 g pszennej czerstwej bułki 1/3 szkl oliwy 3 łyżki octu 1,5 l wody zielone winogrona Sposób wykonania: Bułkę bez skórki pokroić na mniejsze kawałki, które namoczyć  w wodzie. Następnie sparzone wrzątkiem migdały obrać ze skórki i razem z czosnkiem zmiksować, wówczas dodać do nich odciśniętą z wody…

Sztuka mięsa z migdałowym sosem

Składniki: 1 kg wołowiny 1 cebula jarzyny parę ziaren pieprzu i ziela angielskiego sól Sos: 2 szkl mleka 1 szkl wywaru z cielęciny 2 łyżki startego chrzanu 40 g migdałów 1 łyżka startej cebuli 80 g masła 60 g mąki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso delikatnie rozbić po czym gotować na małym ogniu około 1…

Pstrągi z migdałami i pomidorami

Składniki: 4 pstrągi 1 szkl mleka 3 łyżki mąki 3 łyżki oleju 3 łyżki masła 40 g migdałów 1 cytryna 2 pomidory natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Wypatroszone pstrągi oprószyć solą po czym zalać je mlekiem i odstawić na 15 minut. Po tym czasie ryby odsączyć i obtoczyć w mące. Smażyć  na rozgrzanym oleju…