Składniki: 250 g. makaronu cannelloni/grube rurki/ 50dag. mielonego mięsa 15 dag. pieczarek 1 cebula oliwa z oliwek sól, pieprz puszka pomidorów łyżka masła ząbek czosnku bazylia Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedzić, osączyć i przelać zimną wodą. Cebulę posiekać i zeszklić na 2 łyżkach oliwy. Dodać posiekane pieczarki…
Tag: z mięsem
Baranina
Orientalna pieczeń z baraniny
by Ninka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg baraniny bez kości ½ szklanki oleju ½ szklanki czerwonego wina 2 pokrojone w kostkę pomidory 3 łyżki pokrojonej w piórka cebuli 4 posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 2 goździki szczypta cynamonu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, dokładnie osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.…
Baranina
Polędwica barania lub wołowa po meksykańsku
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 1 kg polędwicy baraniej (wołowej) ½ szklanki białego wytrawnego wina ½ szklanki soku ananasowego 4 łyżki soku cytrynowego 4 łyżki posiekanej naci kolendry 3 oczyszczone z nasion papryczki chili 2 drobno pokrojone ząbki czosnku 1 awokado 1 pomidor 1 poszatkowana główka sałaty 1 drobno pokrojona cebula Sposób przyrządzenia: Umyte, osuszone mięso oczyścić z błon…