Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Zupa wojskowa „poligonowa”

Składniki: 25 dkg pokrojonej w grubą kostkę wieprzowiny 25 dkg pokrojonej w grubą kostkę wołowiny 2 łyżki oliwy ½ pokrojonej w kostkę cebuli ½ pokrojonej w kostkę zielonej papryki 5 pokrojonych w grubą kostkę ziemniaków 2 pokrojone pomidory 2 pokrojone w plastry marchewki 25 dkg pokrojonej w grubą kostkę dyni 2 l bulionu mięsnego 1…

Schab w cynamonowej glazurze

Składniki: 2 kg środkowego schaby bez kości 2 łyżki mielonego cynamonu 2 łyżki soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżki cukru 1 starta na tarce cebula 2 rozgniecione ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i osuszyć. Ostrym nożem naciąć płytko w kratkę. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać i uzyskaną pastą natrzeć mięso. Odstawić…

Wołowina po pastersku

Składniki: 80 dkg wołowiny bez kości pokrojonej w grubą kostkę 1/3 szklanki mąki 3 łyżki oleju 15 dkg piure pomidorowego 2 pomidory pokrojone w ćwiartki 1 szklanka wywaru mięsnego 1 cebula pokrojona w pół plasterki ½ łyżeczki papryki ½ łyżeczki tymianku 3 obrane ziemniaki pokrojone w kostkę 2 szklanki mini marchewek sól, pieprz Sposób przyrządzenia:…