Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab pieczony z rozmarynem

 

Składniki:


Sposób przyrządzenia:
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C. Z powierzchni mięsa usunąć resztki tłuszczu i błony. Za pomocą ostrego noża wykonać na mięsie 10 nacięć o głębokości około 1 cm. Czosnek wymieszać z rozmarynem i natrzeć nimi mięso. Posolić i posypać papryką. Do naczynia żaroodpornego wlać rozpuszczone masło dodać posiekaną cebule, ułożyć wen mięso i polać olejem. Naczynie przykryć pokrywą lub folią aluminiową i piec mięso w piekarniku przez  1 godzinę. Następnie odkryć , obniżyć temperaturę do 160 stopni i dopiec polewając powstałym sosem przez 20 minut. Podawać na zimno lub ciepło.
 

    • 1, 5 kg schabu bez kości
    • 2 łyżki posiekanego rozmarynu
    • 4 posiekane ząbki czosnku
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka papryki
    • 1 posiekana cebula
    • 2 łyżki masła
    • ¼ szklanki oleju

1 comment for “Schab pieczony z rozmarynem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *