Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab z pistacjowo morelowym farszem

Składniki:

    • 2 kg schabu bez kości
    • ¼ szklanki soku morelowego
    • ¼ szklanki drobno pokruszonych krakersów
    • 2 łyżki posiekanych pistacji
    • ¼ łyżeczki soli czosnkowej
    • ¼ szklanki marynaty morelowej lub śliwkowej
    • 2 łyżki masła

    Farsz:

    • ½ szklanki drobno posiekanych suszonych moreli
    • ½ szklanki posiekanych orzechów pistacjowych
    • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
    • ¼ łyżeczki soli
    • ¼ łyżeczki pieprzu

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Ułożyć na desce do mięsa. Używając ostrego noża mięso nacinamy wzdłuż tak,  

    aby uzyskać prostokątny płat. Rozbić go ręka umoczoną w wodzie.
    Składniki farszu wymieszać dokładnie i rozłożyć równomiernie na płacie mięsa. Całość zwinąć w ciasny rulon i obwiązać białym, bawełnianym sznurkiem. Roladę natrzeć dokładnie sokiem morelowym lub alkoholem, odstawić do lodówki na 24 godziny. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni C. Roladę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku przez 90 minut obracając i polewając powstającym sosem. W międzyczasie w rondlu rozpuścić masło, dodać 2 łyżki posiekanych orzechów, sól czosnkową, pokruszone krakersy. Podgrzewać mieszając przez 1 minutę. Mięso wyjąc z piekarnika, używając łyżki pokryć masłem z dodatkami. Ponownie wstawić do piekarnika i dopiec przez 45 minut. Podawać na ciepło lub zimno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *