Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Polewka z baraniny z warzywami

Składniki: 500 g baraniny 1,5 l wody 4-5 ziemniaków 2 łyżki kaszy jaglanej 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki masła liść laurowy sól pieprz majeranek natka pietruszki szczypiorek Sposób wykonania: Baraninę pokroić w kostkę po czym zalać ją wodą i ugotować bulion. W między czasie pokrojona cebulę i marchewkę podsmażyć a rozgrzanym maśle i dodać…

Zupa z wołowiny z kawałkami kaczki

Składniki: 0,5 kg wołowiny 100 g golonki 1 kg kaczki 2 l wody pęczek zieleniny: natka pietruszki, por, nać selera 6 łyżek masła 2 żółtka ½ szkl. śmietanki ½ szkl. kaszy perłowej sól Sposób wykonania: Wołowinę i golonkę zalać wodą i zagotować 3 razy potem odszumować i dodać kaczkę oraz zieleninę. Doprawić do smaku solą…

Zupa z wołowina, golonką i kurczakiem

Składniki: 0,5 kg wołowiny 100 g golonki 1kg kury 2 l wody Pęczek zieleniny: natka pietruszki, nać selera, por 6 łyżek masła 2 żółtka ½ szkl. śmietanki ½ szkl. kaszy perłowej 2 łyżeczki soli Sposób wykonania: Wołowinę i golonkę zalać wodą i zagotować 3 razy potem odszumować i dodać kurę oraz zieleninę. Doprawić do smaku…

Steki z zielonym pieprzem

Składniki: 2 łyżki ziaren zielonego pieprzu w zalewie 4 steki 30 g masła 4 łyżki oliwy z oliwek 120 ml koniku 2 łyżki śmietany Sposób wykonania: Ziarenka pieprzu rozgnieść widelcem po czym powbijać je w mięso. Następnie smażyć steki na rozgrzanym maśle i oliwie. Wlać koniak i trzymać do momentu, aż odparuje, wówczas wlać śmietanę…