Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Schab w aromatycznym sosie

Składniki: 4  grube kotlety ze schabu bez kości 1 cebula pokrojona w pół plastry oliwa ¼ szklanki octu balsamicznego ¼ szklanki białego wina 1 szklanka wody 3 łyżki sosu sojowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone płaty schabu pokroić w poprzek na kawałki o grubości około 2,5 cm. W dużym rondlu mocno rozgrzać oliwę,…

Mostek barani z rzepą

Składniki: 1 kg baraniny 5-6 rzep 1 por 1 pietruszka 1 cebula ½ łyżki masła ½ łyżki mąki natka pietruszki koperek pieprz sól Sposób wykonania: Mostek zalać wodą i ugotować. W między czasie obrać rzepy i pokroić je w kostkę. Następnie pokroić wszystkie warzyw i razem z rzepą wrzucić do rzepy. Trzymać na ogniu do…

Jagnięcina z serem i czosnkiem

Składniki: 400 g przedniej jagnięciny 100 g wędzonego sera 40 g tłuszczu 6 ząbków czosnku wywar mięsny sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokrojone w paski oprószyć solą i pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu wówczas dodać rozgnieciony czosnek i przez chwilę całość przesmażyć. Następnie wlać wywar i pozostawić na ogniu do miękkość mięsa. Na…

Kotlety jagnięce panierowane

Składniki: 8 kotletów jagnięcych sól 75 g mąki 1 jajko 125 g tartej bułki 500 ml oliwy Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć solą po czym obtoczyć je w mącę a następnie zanurzyć w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanej oliwie. Przed pdoaneim odsączyć z tłuszczu na…