Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Pieczeń wieprzowa duszona z warzywami

Składniki: 1 kg wieprzowiny bez kości (karczek, łopatka) 2 cebule 3 marchewki 1 liść laurowy 2 ząbki czosnku 4 łyżki śmietany kremówki rozmaryn, tarta gałka muszkatołowa – do smaku sól, pieprz mielony olej Sposób przyrządzenia: Cebulę, czosnek i marchewkę obrać, drobno pokroić. W rondlu dobrze rozgrzać olej i obrumienić na nim ze wszystkich stron mięso.…

Wieprzowina z pomidorami i cukinią

Składniki: pomidor cukinia 10 dag wieprzowiny łyżeczka oleju 10 dag kukurydzy sól pieprz koperek Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju przesmażyć mięso ok. 2 minut z każdej strony. W między czasie cukinie pokroić w cienkie półplasterki a pomidora w kostkę po czym połączyć je z kukurydzą i dodać całość do mięsa. Trzymać na ogniu przez kilka…

Wieprzowina cioci Basi

Składniki: 75 dag łopatki wieprzowej 3 cebule 2 jabłka 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 łyżeczka curry 2 kubki jogurtów 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju sojowego sól pieprz Sposób wykonania:  Mięso pokroić w kostkę po czym obsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę pokrojoną w kostkę oraz jabłka…

Młoda kapust z duszoną wieprzowiną

Składniki: 40 dag karkówki wieprzowej 1 łyżka oleju ¼ l bulionu mięsnego 2 cebule 40 dag ziemniaków  1 kg młodej kapusty sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę po czym przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas zalać go bulionem i doprawić do smaku solą. Pozostawić na ogniu ok. 60 minut. W między czasie obrać ziemianki…