Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Suszona wołowina o smaku czosnkowo selerowym

Składniki: 1,5 kg steków wołowych Marynata: ½ szklanki sosu sojowego 1 szklanka wody 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku ½ łyżeczki soli czosnkowej ½ łyżeczki soli selerowej ½ łyżeczki peklo soli ¼ łyżeczki mielonego pieprzu Sposób przyrządzenia: Steki mocno schłodzić co ułatwi nam pokrojenie go w paski o grubości około 3 mm. Składniki marynaty wymieszać,…

Krupnik na wołowinie

Składniki:

  • 1 kg wołowiny z kością
  • 2 kości wołowe ze szpikiem
  • ¼ szklanki pokrojonej w plastry pietruszki
  • ¼ szklanki pokrojonej w plastry łodygi selera
  • 1 szklanka pokrojonej w kostkę marchewki
  • 3 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli
  • kilka suszonych grzybów
  • ½ szklanki kaszy jęczmiennej
  • sól, pieprz, mielony imbir do smaku

Zawiesista zupa grzybowa z wołowiną

Składniki: 25 dkg pokrojonej w kostkę wołowiny ½ szklanki suszonych borowików 25 dkg pokrojonych w plastry pieczarek 1 drobno posiekana cebula 1 pokrojona w plastry marchewka 1 pokrojona w cienkie plastry łodyga selera naciowego 1 mały, pokrojony w plastry pasternak 2 posiekane ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 6 szklanek bulionu mięsnego 3 szklanki wody 3…