Składniki: 300 g liści szpinaku 100 g chudego boczku 1 ząbek czosnku 1 cebula 50 g startego sera sól pieprz gałka muszkatołowa 1 kg schabu 2 łyżki masła klarowanego 1/8 l wytrawnego białego wina 1/8 l bulionu 2 łyżki śmietany mąka Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebule, oczek oraz czosnek po czym dodać…
Tag: z mięsem
Wieprzowina
Pieczeń z mięsa mielonego i warzyw
by Oliwia Więcław • • 0 Comments
Składniki: 100 g mrożonej mieszanki warzywnej 700 g mieszanego mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 1 łyżka sosu pomidorowego 3 łyżki bułki tartej sól pieprz margaryna bułka tarta 1 słoik sosu cygańskiego 200 g słodkiej śmietanki 2 łyżki świeżych ziół Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko, dodać pastę pomidorową, cebulę pokrojoną w kostkę, 2 łyki…
Schab
Schab zapiekany z boczkiem, szynka i cebulą
by Urszula Kotłowska • • 0 Comments
Składniki: 6 plastrów schabu 1 jajko bułka tarta 6 plastrów gotowanej szynki 150 g chudego boczku 6 cebul 2 małe puszki grzybów 750 g słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Kotlety oprószyć solą oraz pieprzem po czym zanurzyć w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie szynkę, boczek i cebulę pokroić…
Schab
Schab w sosie cygańskim z papryką
by Ilona Kotula • • 0 Comments
Składniki: 8 plastrów schabu 2 łyżki masła klarowanego sól papryka 1 łyżka mąki 500 g sosu cygańskiego 400 g słodkiej śmietanki 2 czerwone papryki 1 słoik marynowanej cebuli Sposób wykonania: Kotlety oprószyć mąką i obsmażyć je na rozgrzanym maśle po czym oprószyć solą oraz papryką i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać je sosem cygańskim wymieszanym…
Wieprzowina
Wieprzowina w sosie cebulowym
by Ewa Kardasz • • 0 Comments
Składniki: 2,5 kg wieprzowiny sól por 2 marchewki 2 cebule Sos: 6 cebul 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ¾ l bulionu sól cukier ocet Sposób wykonania: Mięso włożyć do garnka, dodać pokrojoną marchewkę, por i cebule. Zalać całość 2 l wody, doprowadzić do wrzenia i gotować około 1 godziny. Po tym czasie mięso wyjąć…