Składniki: 2 polędwice wieprzowe pieprz winiak olej musztarda 3 ząbki czosnku masło 750 g cukinii 1 filiżanka bulionu sól 250 ml śmietany 12% 125 ml śmietany 30% 1 pęczek bazylii parmezan 125 g startego sera Sposób wykonania: Polędwice pokroić w plastry, które oprószyć solą, pieprzem, posmarować musztardą i skropić olejem oraz winiakiem. Wstawić na noc…
Tag: z mięsem
Wieprzowina
Gulasz z kiszoną kapustą
by Henryk Stawiński • • 0 Comments
Składniki: 750 g łopatki wieprzowej 40 g smalcu 250 g cebuli 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 3/8 l bulionu sól pieprz 400 g kapusty kiszonej 1/8 l śmietany Sposób wykonania: Mięso obsmażyć na rozgrzanym smalcu po czym dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Oprószyć całość papryką i zalać bulionem. Doprawić do smaku solą ora pieprzem i…
Wieprzowina
Kolorowy gulasz
by Mariusz Soszyński • • 0 Comments
Składniki: 2 cebule 1,5 kg łopatki wieprzowej 2 łyżki malcu ze skwarkami sól pieprz papryka mielona 1 puszka groszku 1 mały słoik grzybów 1 mały słoik papryki 1 mała butelka ketchupu curry 1 pojemniczek śmietany Sposób wykonania: Mięso i cebulę pokroić w kostkę po czym obsmażyć na rozgrzanym smalcu, wówczas doprawić do smaku solą, pieprzem…