Składniki: 500 g mieszanego mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko bułka tarta sól pieprz papryka mielona czosnek granulowany olej 1 słoik mieszanki warzywnej (kukurydza, pieczarki, papryka) 1 łyżka margaryny 2 łyżki mąki 1 łyżeczka bulionu instant Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko i dodać bułkę tartą oraz posiekaną cebulę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do…
Tag: z mięsem
Wieprzowina
Pulpety z zielonymi oliwkami
by Jacek Chmielowski • • 0 Comments
Schab
Schab i dip śmietanowy
by Kazimierz Cebulski • • 0 Comments
Wieprzowina
Pulpety z mieszanką warzywną
by Dominika Pudełko • • 0 Comments
Wieprzowina
Rzymska pieczeń z grzybami
by Alicja Staniak • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oleju 4 plastry pieczeniu rzymskiej 1 cebula sól pieprz papryka mielona 1 słoik mieszanki grzybowej w zalewie ½ l bulionu 2 łyżki mąki 2-3 krople karmelu 1 łyżka szczypiorku Sposób wykonania: Pieczeń pokroić w kostkę a cebulę posiekać po czym obsmażyć razem na rozgrzanym oleju. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.…