Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsa

Schab na zimno

Składniki: 2 kg schabu  z kością ½ szklanki oleju 4 cebule 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 2 liście laurowe 4 gałązki pietruszki 16 ziaren pieprzu sól Sposób wykonania: Mięso umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Cebulę obrać. Przyprawy zawinąć w gazę i związać. W wysokim garnku zagotować 3 litry wody, włożyć  przyprawy, sól, cebulę.…

Szybkie aromatyczne zrazy wołowe

Składniki: 80 dkg udźca wołowego 2 kiszone ogórki 9 plastrów szynki musztarda masło 1 szklanka bulionu wołowego 1 duża cebula sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 9 plastrów, każdy delikatnie rozbić, oprószyć pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą, na każdym położyć plaster szynki i ćwiartkę ogórka. Plastry zwinąć i spiąć wykałaczkami,…

Mielone z parówkami Iwony

Składniki: 1 kg mielonego mięsa  mieszanego 10 liści kapusty włoskiej 2 kajzerki 1 ½ szklanki mleka 10 parówek 2 średnie cebule 2 jajka 5 łyżek oleju sól, pieprz do smaku   Sposób wykonania: Liście kapusty opłukać, włożyć do wrzątku na 1-2 minuty, zblanszować, wyjąć i przelać zimną wodą, dokładnie osuszyć. Kajzerkę namoczyć w mleku. Parówki …

Schabowe z jabłkami

Składniki: 6 szt. kotletów schabowych 4 jabłka 4 łyżki masła 4 łyżki oleju 50 ml. białego wytrawnego wina łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Przygotowanie: Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Na rozgrzanym na patelni oleju zrumienić kotlety schabowe z obu stron i przełożyć je do naczynia żaroodpornego. Oprószyć…