Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsa

Suszona wołowina pikantna

Składniki: 1,5 kg steków wołowych Marynata: ½ łyżeczki soli 1/3 łyżeczki czosnku w proszku 1/3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka sproszkowanej cebuli 1 łyżeczka glutaminianu sodu ¼ szklanki sosu Worcestershire ¼ szklanki sosu sojowego sos Tabasco do smaku Sposób przyrządzenia: Steki mocno schłodzić co ułatwi nam pokrojenie go w paski o grubości około 3…

Marynata do steków z grilla Iwony

Składniki: 1/8 litra czerwonego wina 1/8 litra oleju ½ łyżeczki pieprzu 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku 1 łyżka  ziół prowansalskich Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty, przyprawić mięso na steki, odstawić na 1-2 godziny w chłodne miejsce i po osączeniu grillować.

Rolada z boczku z pieczarkami i mięsem mielonym

Składniki: 1 kg chudego surowego boczku 30 dkg mielonego mięsa wieprzowego 25 dkg pieczarek 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 1 mały por / biała część/ 1 jajko szczypta oregano, rozmarynu, estragonu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Boczek umyci, osuszyć, natrzeć solą pieprzem i odstawić na2 godziny w chłodne miejsce. Pieczarki oczyścić, pokroić na…

Pierś indyka z jeżynami

Składniki: 1 pierś z indyka ze skórką 1 pomarańcza 1 łyżeczka ziaren kolendry 2 łyżki posiekanej zielonej kolendry 30 dkg jeżyn 2 łyżki oliwy 2 łyżki cukru 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pomarańczę wyszorować ,skórki  skroić na cienkie paseczki . Z miąższu wycisnąć sok . Pierś  z indyka oprószyć solą i…