Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsa

Indyk z wiśniami z syropu

Składniki: 1 indyk 20 dkg słoniny 1 łyżka masła sól, pieprz do smaku słoik wiśni w syropie Sposób przyrządzenia: Sprawioną tuszkę indyka około 2-3 kg natrzeć solą, oprószyć pieprzem, odstawić na dobę w chłodne miejsce, do skruszenia. Słoninę pokroić w cienkie paski i naszpikować nią piersi  indyka. Na blasze rozgrzać masło, ułożyć indyka, wstawić do…

Udka z kurczaka po Wiedeńsku z ziołami

Składniki: 6 udek z kurczaka 2 jajka 4 suche bułeczki ½ szklanki mąki 1 litr oleju do głębokiego smażenia pęczek natki pietruszki plasterki cytryny Sposób przyrządzenia: Z udek kurczaka usunąć skórę, umyć je , osuszyć na papierowym ręczniku. Suche bułeczki utrzeć na tarce. Każde udko obtoczyć w mące, roztrzepanych jajkach i tartej bułce, smażyć w…

Piersi z kurczaka na sposób Francuski

Składniki: 4 filety z piersi kurczaka 2 czerwone papryki 2 cukinie bulwa włoskiego kopru bakłażan sól, pieprz do smaku Marynata: ½ szklanki oliwy z oliwek ½ szklanki białego wina 4 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Mięso umyć osuszyć, papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kawałki. Cukinię, koper i bakłażan, oczyścić…

Chrupiące indycze udka

Składniki: 2 udka z indyka nać selera, cebulka dymka, tymianek, liść laurowy, natka pietruszki sól, pieprz, szczypta cukru do smaku 1 cebula 1 marchewka 1 por/ biała część/1 1 kg pomidorów 3 łyżki mąki 2 łyżki masła 2 łyżki oleju   Sposób przyrządzenia: Udka umyć, zalać wodą i zagotować. Zebrać szumowinę, dodać pęczek zrobiony z…

Skrzydełka z kurczaka TAI_PAN

Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 4 łyżeczki imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 czerwona papryka zmiksowana na purée ¼ szklanki soku z cytryny 1 łyżeczka sosu tabasco 1 łyżeczka mięty 1 łyżeczka tymianku ½ szklanki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu winnego Sposób przyrządzenia: W dużej misce wymieszać wszystkie składniki marynaty, włożyć, umyte, osączone…