Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk z wiśniami z syropu

Składniki:

    • 1 indyk
    • 20 dkg słoniny
    • 1 łyżka masła
    • sól, pieprz do smaku
    • słoik wiśni w syropie


    Sposób przyrządzenia:

    Sprawioną tuszkę indyka około 2-3 kg natrzeć solą, oprószyć pieprzem, odstawić na dobę w chłodne miejsce, do skruszenia. Słoninę pokroić w cienkie paski i naszpikować nią piersi  indyka. Na blasze rozgrzać masło, ułożyć indyka, wstawić do piekarnika w temperaturze 180 stopni C. Wiśnie osączyć z soku, kiedy mięso będzie zupełnie miękkie, ułożyć  wiśnie , wyjąć gdy staną się gorące. Danie będzie smaczniejsze , gdy obok wiśni ułożymy plastry pomarańczy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *