Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsa

Klopsy koperkowe z makaronem

Składniki: 1 szkl kwaśnej śmietany 1 szkl wody 3 łyżki mąki łyżeczka rosołu wołowego w proszku ½ łyżeczki suszonego koperku 24 gotowe klopsy mięsne 250 g ugotowanego makaronu jajecznego Sposób wykonania: Do rondelka wlać śmietanę oraz wodę, dodać mąkę, rosół oraz posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu, aż…

Klopsiki po hawajsku

Składniki: puszka ananasa w kawałkach ½ szkl wody ¼ szkl octu winnego z jabłek łyżeczka sosu sojowego ¼ szkl brązowego cukru 2 łyżeczki maki kukurydzianej zielona papryka 20 gotowych klopsów mięsnych 140 g kasztanów jadalnych 2 szkl ugotowanego białego ryżu Sposób wykonania: Ananasy odcedzić z zalewy po czym ¾ zalewy wlać do rondelka. Dodać do…

Łatwa wołowina z papryką

Składniki: 2 łyżki oleju cebula 2 zielone papryki ząbek czosnku 1 szkl bulionu wołowego 1 szkl +2 łyżki sosu sojowego Łyżka mąki kukurydzianej 1 ½ łyżeczki sproszkowanego imbiru 1 ½ szkl pieczeni wołowej pokrojonej na kawałki 3 szkl ugotowanego ryżu Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebulę i paprykę pokrojoną w paseczki. Wówczas dodać…

Pieczona szynka cielęca

Składniki: 1 kg  cielęciny 5 kwaśnych  jabłek 1 ½  łyżki cukru płaska łyżeczka  cynamonu 3 łyżki śmietany 8 dkg masła 1 ½ szklanki jabłkowego wina 2 małe cebule sól, biały pieprz  do smaku Sposób wykonania: Cielęcinę umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, natrzeć solą, oprószyć pieprzem i przysmażyć  delikatnie na maśle, przełożyć do brytfanki. Na pozostałym…