Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsa

Mięsne klopsy z warzywami

Składniki: 24 gotowe klopsiki mięsne puszka białej fasoli wołowa kostka rosołowa łyżka suszonej cebuli łyżeczka bazylii liść laurowy 4 szkl wody 1 szkl ditali puszka pomidorów 300 g mrożonej mieszanki warzywnej łyżeczka cukru stary parmezan Sposób wykonania: Do dużego garnka wrzucić klopsy. Dodać do nich fasolę, cebulę, bazylię oraz liść laurowy. Zalać całość bulionem oraz…

Zupa węgierka

Składniki: 4 cebule 2 ząbki czosnku ½ szkl oliwy z oliwek 3 łyżki sproszkowanej słodkiej papryki 1 1/3 kg chudego rozbratla 2 pomidory 2 łyżeczki kminku 1 ½ łyżeczki suszonego majeranku łyżeczka startej skórki z cytryny 8 szkl wody 2 łyżeczki soli ½ łysecki pieprzu 4 ziemniaki Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę…

Klasyczna amerykańska pieczeń

Składniki: cebula marchewka łodyga selera naciowego łyżka oleju 1 ½ kg rozbratla 1 ½ szkl wody 2 łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki suszonego tymianku liść laurowy 2 łyżki mąki pszennej sól pieprz Sposób wykonania: Na  rozgrzanym oleju obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Wówczas mięso odstawić na bok a na tej samej patelni przesmażyć…

Proste chilii

Składniki: 45 dag mielonej wołowiny 1 szkl posiekanej cebuli 1 szkl posiekanego selera naciowego 1 ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli ¾ łyżeczki granulowanego czosnku 1 ½ łyżeczki sproszkowane  chili ¾ łyżeczki oregano ¼ łyżeczki pieprzu 400 g sosu pomidorowego puszka przecieru pomidorowego 2 ½ szkl wody puszka czerwonej fasoli Sposób wykonania; Na rozgrzanej patelni…