Składniki:
- 45 dag mielonej wołowiny
- 1 szkl posiekanej cebuli
- 1 szkl posiekanego selera naciowego
- 1 ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki granulowanego czosnku
- 1 ½ łyżeczki sproszkowane chili
- ¾ łyżeczki oregano
- ¼ łyżeczki pieprzu
- 400 g sosu pomidorowego
- puszka przecieru pomidorowego
- 2 ½ szkl wody
- puszka czerwonej fasoli
Sposób wykonania;
Na rozgrzanej patelni przesmażyć mięso z posiekaną cebulą.
Wówczas dodać posiekany seler, cukier, sól, czosnek, chili, oregano, pieprz, sos pomidorowy oraz wodę.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
Po tym czasie dodać odcedzoną fasolę i gotować jeszcze 10 minut, aż fasola się podgrzeje.