Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łatwa wołowina z papryką

Składniki:

  • 2 łyżki oleju
  • cebula
  • 2 zielone papryki
  • ząbek czosnku
  • 1 szkl bulionu wołowego
  • 1 szkl +2 łyżki sosu sojowego
  • Łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 ½ łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • 1 ½ szkl pieczeni wołowej pokrojonej na kawałki
  • 3 szkl ugotowanego ryżu

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebulę i paprykę pokrojoną w paseczki.
Wówczas dodać posiekany czosnek smażyć jeszcze minutę.
Następnie bulion wymieszać z sosem sojowym, mąką i imbirem po czym wylać na patelnię.
Dokładnie wymieszać i wrzucić mięso.
Gotować mieszając aż sos zgęstnieje.
Podawać z ugotowanym ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *