Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsa

Roladki schabowe z salami i topionym serkiem

Składniki: 5 plastrów schabu 30 plasterków salami przyprawa do wieprzowiny 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 duża kostka sera topionego Gouda sól, pieprz do smaku 3-4 łyżki mąki olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osączyć na papierowym ręczniku, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę,…

Schab z pieczarkami zapieczony

Składniki: 1 kg schabu 70 dkg pieczarek 2 szklanki keczupu zioła prowansalskie Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w paseczki, oprószyć ziołami prowansalskimi. Pieczarki umyć, osączyć i pokroić w plasterki. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego włożyć ½ mięsa i przykryć ½ keczupu i ½ pieczarek. Położyć drugą warstwę schabu i polać pozostałym keczupem.…

Filet z indyka faszerowany gryczaną kaszanką

Składniki: 2 filety z indyka ½ kg kaszanki przyprawa typu Vegeta sól, pieprz do smaku mielona słodka papryka bułka tarta olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Filety z indyka umyć, podzielić na plastry, osączyć na papierowym ręczniku, lekko rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Natrzeć z obu stron przyprawami i odłożyć do lodówki na godzinę. Z kaszanki…

Karkówka w marynacie z musztardą i miodem

Składniki: 2 kg karkówki 8 ziaren jałowca 8 ziaren pieprzu 8 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe ½ szklanki suszonych śliwek olej Marynata: 8 ząbków czosnku 6 łyżek musztardy 2 łyżeczki płynnego miodu 3 łyżki majeranku sól, pieprz do smaku ½ szklanki oleju Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Czosnek obrać i przecisnąć…