Składniki: 400 g makaronu szerokie wstążki sól 100 g parmezanu 150 g masła Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W miedzy czasie zetrzeć parmezan a masło roztopić na rozgrzanej patelni do momentu, aż stanie się brązowe. Makaron odcedzić, polać go masłem i posypać serem.
Tag: z masłem
Warzywa
Pory duszone z masłem
by Wanda Salamon • • 0 Comments
Składniki: 800 g porów 2 łyżki masła 100 ml bulionu sól pieprz Sposób wykonania: Pory pokroić na plasterki po czym przesmażyć je na rozgrzanym maśle około 5 minut. Po tym czasie wlać bulion i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Trzymać na małym ogniu około 20 minut pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i…
Brukselka
Brukselka z masłem
by Natalia Sojka • • 0 Comments
Składniki: 800 g brukselki 3 łyżki masła 2 łyżki tartej bułki sól cukier Sposób wykonania: Oczyszczoną brukselkę zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 3 minut. Po tym czasie wymienić wodę na świeżą. Posolić i osłodzić do smaku. Wrzucić jeszcze łyżkę masła i gotować około 20 minut. W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć tartą bułkę.…
Warzywa
Kukurydza z masłem
by Alicja Gutowska • • 0 Comments
Schab
Schabowe z masełkiem
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety schabowe 7, 5 dag masła 1 łyżeczka łagodnej musztardy ½ pęczka szczypiorku sól pieprz sok z cytryny olej Sposób wykonania; Do masła dodać musztardę oraz posiekany szczypiorek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Następnie mięso usmaży na rozgrzanym oleju, wówczas oprószyć je solą i pieprzem.…