Składniki: 20 dkg masła 20 dkg wędzonego łososia Sposób przyrządzenia: Plastry wędzonego łososia drobniutko posiekać. Masło utrzeć w miseczce lub zmiksować na puszystą masę. Dodać do masy posiekanego wędzonego łososia, starannie wymieszać i dobrze schłodzić. Dobrze smakuje, jako dodatek do kanapek i grzanek.
Tag: z masłem
Listy
Masło z musztardą, jako dodatek do potraw z grilla
by Teresa • • 0 Comments
Listy
Masło z keczupem
by Danuta • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg masła 6 łyżek ostrego keczupu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia; Masło w temperaturze pokojowej , utrzeć drewnianą łyżką, lub zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać keczup i dokładnie i starannie wymieszać, schłodzić przed podaniem. Doskonale smakuje z gotowanym mięsem i gotowaną rybą na gorąco.
Listy
Groszek z wody z masłem
by Łucja Czajkowska • • 0 Comments
Listy
Sos maślany
by Iwona Wdowczyk • • 0 Comments
Składniki: 3 żółtka 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki soli ¼ szkl. roztopionego masła Sposób wykonania: Żółtka, sok z cytryny oraz sól dokładnie ze sobą zmiksować. Następnie nie przerywając mieszania wlewać stopniowo małymi porcjami masło. Podawać ciepły.