Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z kurczaka

Filety pod marchewkową pierzynką

Składniki: 3 filety drobiowe 3  marchewki 250 ml. majonezu sól pieprz olej bazylia Przygotowanie: Filety kroimy wzdłuż na pół. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Układamy w wysmarowanej olejem brytfannie. Marchewki ścieramy na tarce i posypujemy filety. Smarujemy majonezem. Danie zapiekamy 40 minut w temp. 160 stopni. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Szaszłyki z piersi kurczaka na grillu

Składniki: 1 kg piersi z kurczaka 75 dkg pieczarek 24 listki laurowe zioła prowansalskie 1 szklanka oleju sok z cytryny sól, pieprz, papryka mielona do smaku Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kawałki, natrzeć, solą, pieprzem, papryką, ziołami prowansalskimi i sokiem z cytryny. Zawinąć w folię aluminiową i odstawić w chłodne…