Składniki: 3 filety drobiowe 3 marchewki 250 ml. majonezu sól pieprz olej bazylia Przygotowanie: Filety kroimy wzdłuż na pół. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Układamy w wysmarowanej olejem brytfannie. Marchewki ścieramy na tarce i posypujemy filety. Smarujemy majonezem. Danie zapiekamy 40 minut w temp. 160 stopni. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Tag: z kurczaka
Listy
Skrzydełka babci Stasi
by Marzena Gad • • 0 Comments
Listy
Frytki z kurczaka
by m258 • • 0 Comments
Listy
Szaszłyki z piersi kurczaka na grillu
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg piersi z kurczaka 75 dkg pieczarek 24 listki laurowe zioła prowansalskie 1 szklanka oleju sok z cytryny sól, pieprz, papryka mielona do smaku Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kawałki, natrzeć, solą, pieprzem, papryką, ziołami prowansalskimi i sokiem z cytryny. Zawinąć w folię aluminiową i odstawić w chłodne…
Listy
Piersi z kurczaka w śliwkowych powidłach grillowane
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg piersi z kurczaka ½ szklanki wytrawnego czerwonego wina 1 ½ łyżeczki przyprawy do piernika 1 ½ szklanki śliwkowych powideł sól, pieprz do smaku olej sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Filety z kurczaka umyć, osączyć , natrzeć solą, pieprzem i sokiem z cytryny, odstawić w chłodne miejsce na 3 godziny. Powidła śliwkowe zmiksować…