Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka w śliwkowych powidłach grillowane

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka
  • ½ szklanki wytrawnego czerwonego wina
  • 1 ½ łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 ½ szklanki śliwkowych powideł
  • sól, pieprz do smaku
  • olej
  • sok z cytryny

    Sposób przyrządzenia:

    Filety z kurczaka umyć, osączyć , natrzeć solą, pieprzem i sokiem z cytryny, odstawić w chłodne miejsce na 3 godziny. Powidła śliwkowe zmiksować z pozostałymi składnikami. Mięso posmarować olejem, podpiec na ruszcie z obu stron i posmarować przygotowaną glazurą. Piec do miękkości.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *