Składniki: 4 udka z królika (lub inne części tuszki) 25 dkg szalotki 1 marchewka 1 nieduży korzeń selera 5 gałązek naci pietruszki 1 gałązka tymianku 1 liść laurowy 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła sól, pieprz 1 szklanka białego, wytrawnego wina 25 dkg małych, twardych grzybów 2 żółtka jaj ½ szklanki śmietany sok z 1…
Tag: z królika
Inne mięsa
Królik duszony z winogronem
by Kinga • • 0 Comments
Inne mięsa
Królik na dziko, tymiankiem pachnący
by Natasza • • 0 Comments
Inne mięsa
Królik po staropolsku
by Grażyna • • 0 Comments
Składniki: 1 sprawiony duży królik o wadze około 2,5 kg 1,5 szklanki śmietany kremówki 1 łyżka mąki ½ kostki masła Marynata: pieprz czarny ziarnisty owoce jałowca liść laurowy 1 duża, pokrojona w plastry cebula włoszczyzna 1 szklanka octu 10% 3 szklanki wody sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Stałe składniki marynaty zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować…
Inne mięsa
Królik faszerowany
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 1 królik 1 łyżka smalcu 15 dkg słoniny sól, pieprz Farsz: wątróbka królika 30 dkg mielonego mięsa 1 cebula 1 marchewka 1 jajko 1 mała bułka ½ szklanki mleka 1 łyżka masła śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło, dodać obraną i pokrojoną cebulkę, smażyć kilka minut nie rumieniąc, dodać wątróbkę królika,…