Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Frykas z królika z grzybami

Składniki:

  • 4 udka z królika (lub inne części tuszki)
  • 25 dkg szalotki
  • 1 marchewka
  • 1 nieduży korzeń selera
  • 5 gałązek naci pietruszki
  • 1 gałązka tymianku
  • 1 liść laurowy
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • 1 szklanka białego, wytrawnego wina
  • 25 dkg małych, twardych grzybów
  • 2 żółtka jaj
  • ½ szklanki śmietany
  • sok z 1 cytryny
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • skrobia kukurydziana


Sposób przyrządzenia:

Królika umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Warzywa obrać. Cebulki obrać, pokroić, jedną pozostawić w całości i ją przyrumienić na ogniu. W dużym rondlu rozgrzać masło, obrumienić na nim mięso, dodać pokrojoną cebulę, smażyć 3 minuty. Do rondla dodać warzywa, liść laurowy, Soł i pieprz. Wlać wino i ½ szklanka wody, doprowadzić do wrzenia, przykryć, powoli gotować 60 minut. Pietruszkę, marchewkę, selera, tymianek, cała cebulę i czosnek usunąć z rondla. Grzyby oczyścić, dodać do duszącego się mięsa, gotować jeszcze 15 minut. Zmiksować żółtka, śmietanę, sok z cytryny, gałkę muszkatołową i 1 łyżkę skrobi kukurydzianej. Dodać do rondla, wymieszać, skorygować smak solą i pieprzem, chwilę podgrzewać i podawać. Jako dodatek podajemy makaron, ziemniaki, buraczki itp.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *