Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada mięsno jajeczna

Składniki:


Masa jajeczna:

  • 5 jajek
  • 35 dkg tartego żółtego sera
  • 1 szklanka majonezu

Masa mięsna:

  • 50 dkg mielonego, mieszanego mięsa
  • 1 posiekana drobniutko cebula
  • posiekany estragon
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Składniki masy jajecznej dokładnie wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem piekarniczym i wylać na nią równa warstwę masy jajecznej. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 20 minut, schłodzić, ostrożnie wyłożyć na blat kuchenny, pozostawić aż zupełnie nie stężeje. Składniki masy mięsnej wymieszać, przyprawić pikantnie, długim nożem rozsmarować równo na przygotowanym omlecie, zwinąć ostrożnie w rulon. Tak przygotowaną roladę ponownie wstawić do piekarnika i piec przez 40 minut przykryte folią aluminiową. Roladę dokładnie schłodzić. Przed podaniem pokroić w plastry, podawać z dodatkiem sosu chrzanowego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *