Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Królik po staropolsku

Składniki:

  • 1 sprawiony duży królik o wadze około 2,5 kg
  • 1,5 szklanki śmietany kremówki
  • 1 łyżka mąki
  • ½ kostki masła

Marynata:

  • pieprz czarny ziarnisty
  • owoce jałowca
  • liść laurowy
  • 1 duża, pokrojona w plastry cebula
  • włoszczyzna
  • 1 szklanka octu 10%
  • 3 szklanki wody
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Stałe składniki marynaty zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować powoli 15 minut pod koniec gotowania dodać ocet, schłodzić. Oczyszczonego, skruszałego królika włożyć do kamiennego lub szklanego naczynia, zalać marynatą. Odstawić go w chłodne miejsce na 2 dni, obracając go co 12 h. Po zamarynowaniu podzielić królika na porcje Natrzeć kawałki mięsa rozgniecionymi jagodami jałowca oraz pieprzem ułożyć mięso w żaroodpornym naczyniu lub brytfance, obłożyć kawałkami masła, przykryć. Włożyć na 1 h do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Od czasu do czasu polać zająca wytwarzającym się sosem. Gdy mięso jest już gotowe dodać śmietanę wymieszaną z mąką i dusić jeszcze ok. 15 min. na małym ogniu. Podawać z kopytkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *