Składniki: 1 świerzy ananas 40 dkg gotowanych krewetek koktajlowych 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki majonezu 2 łyżki koniaku 1 łyżeczka cukru sok z 1 cytryny sól, czerwona papryka mielona Sposób przyrządzenia: Ananasa przekroić wzdłuż na dwie połowy starając się nie uszkodzić liści. Używając łyżki wydrążyć ze środka połówek miąższ, pokroić go w kostkę.…
Tag: z krewetek
Sałatki z makaronem
Sałatka makaronowa z krewetkami
by Aga • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg makaronu penne 20 dkg krewetek koktajlowych 2 kolorowe papryki 3 pomidory 1 łyżka octu winnego 3 łyżki oliwy zielony koperek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wiodą, obsączyć na durszlaku. Pomidory i paprykę umyć, osuszyć, oczyścić, pokroić w kostkę. Krewetki wypłukać, osuszyć. Wszystkie składniki sałatki…
Krewetki
Krewetki po singapursku z makaronem sojowym
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg średniej wielkości krewetek 1 opakowanie makaronu sojowego ½ szklanki kiełków soi 1 pokrojona łodyga selera naciowego 2 posiekane ząbki czosnku 1 drobno pokrojona cebula 3 liscie grubo pokrojonej kapusty pekińskiej oliwa z oliwek 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron sojowy przygotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić, wypłukać, odstawić do…
Sałatki z makaronem
Sałatka z makaronu, avocado i krewetek
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg makaronu o ozdobnych kształtach 50 dkg krewetek sałatkowych lub koktajlowych 3 avocado 3 pokrojone w kostkę łodygi selera naciowego 3 pokrojone w kostkę cebule dymki Dresing: ½ szklanki oliwy z oliwek 6 łyżek soku z cytryny 1 łyżeczka soli ostry sos do smaku Sposób przyrządzenia: W dużym rondlu doprowadzić do wrzenia posoloną…
Krewetki
Krewetki w szparagach
by Iza • • 0 Comments
Składniki: 24 odwłoki dużych krewetek 2 pęczki zielonych szparagów pociętych na kawałki 2 łyżki oleju 1 łyżka pokrojonego korzenia imbiru 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka wytrawnej sherry sól Sposób przyrządzenia: W garnku doprowadzamy do wrzenia około 1 litra wody, dodajemy szparagi i gotujemy przez 3 minuty. Odcedzamy, zachowujemy 2, 3 łyżki…