Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki po singapursku z makaronem sojowym

Składniki:

    • 20 dkg średniej wielkości krewetek
    • 1 opakowanie makaronu sojowego
    • ½ szklanki kiełków soi
    • 1 pokrojona łodyga selera naciowego
    • 2 posiekane ząbki czosnku
    • 1  drobno pokrojona cebula
    • 3 liscie grubo pokrojonej kapusty pekińskiej
    • oliwa z oliwek
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Makaron sojowy przygotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić, wypłukać, odstawić do obsączenia. Na dużej patelni lub woku  rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, a gdy się zeszklą dodać krewetki i sos sojowy. Smażyć mieszając przez 1 minutę, dodać seler naciowy, kapustę pekińską i kiełki soi. Po trzech minutach gdy krewetki przestaną być szkliste dodać makaron sojowy, wymieszać, przyprawić do smaku i podawać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *