Składniki:
- 20 dkg średniej wielkości krewetek
- 1 opakowanie makaronu sojowego
- ½ szklanki kiełków soi
- 1 pokrojona łodyga selera naciowego
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 1 drobno pokrojona cebula
- 3 liscie grubo pokrojonej kapusty pekińskiej
- oliwa z oliwek
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Makaron sojowy przygotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić, wypłukać, odstawić do obsączenia. Na dużej patelni lub woku rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, a gdy się zeszklą dodać krewetki i sos sojowy. Smażyć mieszając przez 1 minutę, dodać seler naciowy, kapustę pekińską i kiełki soi. Po trzech minutach gdy krewetki przestaną być szkliste dodać makaron sojowy, wymieszać, przyprawić do smaku i podawać.